Asukoht / Location / Pallasti 4, Tallinn, Estonia
Aasta / Year / 2021-2022
Pindala / Area / 85 m²
Sisearhitektuur / Interior architecture / Age Lenk
Arhitektuur / Architecture / Arhitektibüroo Raivo Puusepp
Klient / Client / Sushi King
Fotograaf / Photographer / Terje Ugandi
Referentsid / Thermory
Aasta / Year / 2021-2022
Pindala / Area / 85 m²
Sisearhitektuur / Interior architecture / Age Lenk
Arhitektuur / Architecture / Arhitektibüroo Raivo Puusepp
Klient / Client / Sushi King
Fotograaf / Photographer / Terje Ugandi
Referentsid / Thermory
See on neljas Sushi King kohvik Eestis, esimene Tallinnas, kesklinna ja Ülemiste piiril.
Seekordne lahendus on take-away stiilis, et Jaapani
traditsiooniline toit jõuaks kiirelt klientideni. Ruumi on loodud kaasamüügi lett, sushimeistrite letitagune tööala, mõned lauad ning köök ja ladu. Kujundus on inspireeritud Jaapani kultuurist ja loodusest, askeetlik värvides ja vormides. Gamma on monokroomne ja laseb sushidel särada, sarnaselt ettevõtte enda kontseptsioonile. Õrna läbikumavust kannavad edasi ruudumotiiviga klaasplokid leti ja köögi seinte vahel, samuti heledad seinad-laed-kardinad ning valged kolmnurksed valgustid, kui traditsioonilised kolmnurk-mütsid. Leti esipinna materjaliks on Thermory Ignite puit, mis on inspireeritud Jaapani iidsest puidupinna põletamise meetodist yaki sugi ban. Sarnaselt on mustaks toonitud tammespoonist ka lauad ja riiulid. Mustast metallist ülariiul on ruumijagaja, kus hoitakse takeaway karpe ning ühtlasi valgustab see sushimeistrite töötsooni, kus valmibki enamus sushidest, mis sealt edasi letile tõstetakse. Põrandamaterjaliks on sume puitlaudis, mis on lvt materjalist, et taluda koormust.
Sushi King cafe's interior's aim is to capture the Japanese culture and atmosphere to serve beautiful Japanese food.
Sushi King cafe's interior's aim is to capture the Japanese culture and atmosphere to serve beautiful Japanese food.